Menu

WEBLOG foundation

Een grens is pas een limiet als je niet meer verder kunt

Onverwacht slecht nieuws

Het gaat de verkeerde kant op! In plaats van te kunnen vertrouwen in de nieuwe (DOV studie) kuur waarmee ik onlangs ben gestart, lijkt mijn ziekte zich nu de totale verkeerde kant op te ontwikkelen.

Het nieuws dat ik gisteren kreeg nadat mijn klachten van de afgelopen twee weken waren onderzocht was opnieuw een schok; Een uitzaaiing in mijn buikwand.

De kanker heeft zich nu dus voor de eerste keer buiten het gebied van de longen laten zien. Een hele slechte ontwikkeling. Daar hoef ik geen dokter voor te zijn om dat te kunnen constateren. De plek waar de uitzaaiing zit drukt tegen mijn maagwand aan. Dit is geconstateerd tijdens een echo die gisteren is gemaakt. Er is ook direct een biopt afgenomen wat nu wordt onderzocht. De massa van de uitzaaiing geeft zeer waarschijnlijk het misselijke gevoel en erger nog, het veroorzaakt een venijnige pijn aan de linkerkant van mijn buik.

En wat nu dan? Het is nu afwachten op het formele oordeel. Daarna wordt een nieuw plan gemaakt. Dat zal de komende dagen bekend worden. Daarnaast spelen ook nog de bijwerkingen van de nieuwe kuur een rol. In mijn bloed zijn enorme hoge ontstekingswaardes aangetroffen. Een verklaring zou zijn dat de antibiotica en de kuur mijn maagdarm stelsel totaal overhoop heeft gehaald en dat de boel is gaan ontsteken. Dat zou wel wat klachten verklaren. Maar evengoed kan het weer een ontsteking in mijn linkerlong zijn. Hoewel ik daar niets van merk. Ik heb de experimentele kuur moeten staken en ben weer overgegaan op antibiotica. Opnieuw een flinke dosis. Ik ben aardig verzwakt geraakt en moet eerst herstellen. Dit antibiotica blijf ik tot maandag slikken. De komende dagen moet ik iedere dag in het AvL bloed laten prikken en zal ook bekeken worden of de infectiewaardes verder stijgen of dalen.

De opties die straks overblijven als alles in kaart is gebracht, zijn beperkt. Het is niet mogelijk om de plek te opereren. Bestralen lijkt vooralsnog evenmin onmogelijk waardoor er slechts pijnbestrijding overblijft. Dat is zeker een punt van aandacht. Inmiddels heb ik maagbeschermers gekregen en anti-misselijkheid medicatie. Dat gaat een stukje beter. Maar gek genoeg lukt het nog nauwelijks om veel te eten zonder misselijk te worden. Verder is het hopen dat het nu niet ineens snel gaat waarbij ik vele ongemakken zal hebben. Kanker in en rondom je buik zorgt voor vocht in je buik. Dat schijnt niet echt prettig te zijn. Het enige wat we kunnen doen is de komende dagen afwachten en aansterken. Hopelijk heb ik nog een beetje geluk over, ergens in een klein hoekje en dat de groei beperkt blijft.

Facebook Twitter
×