Menu

WEBLOG foundation

Een grens is pas een limiet als je niet meer verder kunt

De warmste dag

Vandaag verwachten de meteorologen dat deze dag de boeken in zal gaan als de warmste dag ooit.

Kun je het je voorstellen? Net nu ik bezig ben met een nieuwe kuur en waarvan ik zo ongelooflijk goed kapot van ben. Net nu is het warm. Ik hap letterlijk naar adem.

18 juli om precies te zijn ben ik gestart met een nieuwe experimentele kuur. Exact 15 dagen geleden. Deze studie staat bekend om de “DOV” studie. Een studie waarvan ik aanvankelijk erg blij was dat ik deze kon starten in tegenstelling tot het alternatief. Deze studie bestaat uit het slikken van capsules. De start is erg belastend. We kunnen daarom ook niet op vakantie. De eerste twee weken kon ik geheel thuis uitvoeren. Daarna moet ik twee weken lang iedere dag naar het AvL. Die twee weken breken nu aan.
Op de maandagen ben ik zelfs de hele dag in het AvL. Daar gaat onze vakantie. Gelukkig heeft Dani wel een heerlijke vakantie. Natuurlijk zijn de bossen en het zwembad in Ermelo zijn domein. Maar hij is toch ook graag bij ons in de buurt.

Het begon zo positief. De eerste twee dagen waren op de camping, genoten van de zon en de inname van de capsules ging prima. Ik voelde me goed. Maar daarna kreeg ik de spreekwoordelijke klap met de hamer. De dagen daarna verliepen echt verschrikkelijk. Ik zeg het  niet snel maar dit is zo ongelooflijk uitputtend. Zowat alle bijwerkingen die werden beschreven kwamen op mijn pad. Koorts, pijn in mijn gewrichten, spierpijnen, misselijkheid, vermoeidheid, benauwdheid, kortademigheid, futloos en ik houd vocht vast waardoor mijn prothese niet meer aanging. Een lijst vol en ik heb het. Inmiddels voel ik me iets wat beter maar kom ik simpelweg niet uit de positie van vermoeidheid. Ik voel me futloos en heb 0.0 energie om iets te doen. En dan helpt de warmte ook écht niet. Jammer genoeg heb ik daardoor al een aantal golfwedstrijden moeten afzeggen en voorlopig verwacht ik ook niet dat ik één club kan oppakken. Ik kan simpelweg niet meer dan liggen en hangen. Af en toe uit huis voor een boodschap of een etentje. Heel, heel langzaam is er wat verbetering. Maar mijn lichaam geeft aan dat het energieniveau nauwelijks verbetert.

Aanstaande maandag een hele dag in het ziekenhuis. Dan wordt ik weer binnenstebuiten gekeerd en krijg ik wellicht antwoorden op de vraag waarom dit zo verloopt.
Eerst deze warme dag en het weekend maar zien te overbruggen. Ajax is het nieuwe voetbalseizoen tenminste goed gestart. Daar ben ik blij om.

Facebook Twitter
×