Menu

WEBLOG foundation

Een grens is pas een limiet als je niet meer verder kunt

Hallo, hier zijn we weer!

Niet omdat er niets te schrijven viel, integendeel, maar gewoon omdat ik niet zo veel tijd had en eigenlijk ook niet zo heel veel zin om iets aan het papier toe te vertrouwen, schrijf ik pas nu weer iets op het WeBlog.

Om te beginnen: Ik voel me super. We zijn inmiddels in het kort gezegd 2 maanden, een jaarwisseling, een golfaward, optreden bij Omroep Max, een wintersport en 2 longscans verder.

Vooral de golfaward was erg leuk om mee te maken. Daar stond ik midden in Grand Hotel Huis ter Duin, te midden van golfend Nederland. Verkozen tot Gehandicapt Golfer van 2012. Ik had nooit verwacht dat ik ooit gehandicapt zou raken en al evenmin dat ik tot Golfer van het jaar verkozen zou worden. Een hele eer en een jaar ambassadeurschap. Dat betekent veel golfen en vooral laten zien hoe je met een fysieke beperking kunt golfen.

In de tussentijd heb ik vooral heel veel leuke dingen gedaan en voor dat je er erg in hebt is het al weer februari. Wat gaat dat toch snel. Maar goed, waar gaat het allemaal om? De medicijnen en de scanuitslagen. Ik heb in de tussentijd een stressreductie training gevolgd omdat ik wilde kijken of dit helpt bij het innemen van mijn medicijnen. En geloof het of niet, ik slik nu iedere avond zonder veel weerstand mijn capsules. En inmiddels heb ik ook al weer twee longscans gehad die beiden positief waren. Geen groei van de uitzaaiingen. Op dit moment ben ik met de derde kuur bezig en over een week of vijf volgt er opnieuw een scan. Het zou toch geweldig zijn wanneer deze groeiremmers een tijdje werken.
Met de foundation hebben we de planning voor 2013 ook weer aardig op een rij. We beginnen in maart met een ski- en snowboardclinic en in april gaan we Skydiven en organiseren we op de Loosdrechtse plassen een zeildag. Dat zijn nog maar een paar voorbeelden van wat we dit jaar gaan doen.
Ik kan niet wachten tot dat het golfseizoen weer van start gaat. In de tussentijd is het veel trainen en vooral verbeteringen doorvoeren. Ik heb een merkbare betere conditie door het vele wandelen met mijn golftas op mijn rug. Door een betere basisconditie heb ik twee weken geleden ook heerlijk kunnen skien. Vier dagen lang bedwongen we de bergen van Tirol. En dat was een overwinning!
Niet alles gaat voorspoedig. Sinds begin december heb ik weer twee nieuwe antibioticakuren gehad omdat er in mijn longen toch enige ontsteking was ontstaan. Daarnaast heb ik een paar keer, iets wat je een longbloeding noemt, gehad. En dat is lastig maar vooral op dit moment niet echt begrijpelijk. Het vermoeden is dat een uitzaaiing onder in mijn linkerlong de oorzaak is. Zo blijft het dagen weg en zo is het er in een keer weer. Dan geef ik wat bloed op waarna het binnen enkele minuten is gestopt. Heel apart. Maar ik maak me er verder geen zorgen over. Zeker niet als ik mij zo goed voel als nu.

Facebook Twitter
×