Menu

WEBLOG foundation

Een grens is pas een limiet als je niet meer verder kunt

Stabiliteit

Aan het einde van iedere studieperiode wordt er een longscan gemaakt zodat er vergeleken kan worden of de uitzaaiingen in mijn longen, in vergelijking met 6 weken eerder, zijn gegroeid.

Groei betekent immers dat de medicijnen niet werken. Een longscan (CT-thorax) is de standaard procedure na iedere 6 weken van een experimentele behandeling met een studie-medicijn.

Gisteren ontving ik in het AvL de uitslag. Er was sprake van "stabiliteit". Oftewel de uitzaaiingen waren niet gegroeid in omvang. En dat betekent dat ik de studiemedicijnen opnieuw voor een periode van 6 weken ga slikken totaan de volgende scan.

Een prima overbrugging in de periode van Kerst en onze eerste ski-trip naar Oostenrijk begin januari. Ik ben inmiddels ook wat beter gewend aan de medicijnen. Het grootste nadelige effect is dat ik periodes van extreme vermoeidheid heb. Gelukkig zitten er ook hele goede dagen tussen. Het is grappig te constateren dat de meeste vermoeidheid direct na inname van de capsules ontstaat. Dat blijft totaan de avond waarna het iets afneemt. Ik heb inmiddels het verzoek gedaan om de capsules voor het slapen gaan in te kunnen nemen. Dat schema lijkt beter te passen. Het verzoek wordt met de fabrikant overlegd. Het ziekenhuis ziet er niet zo veel problemen in.

Facebook Twitter
×