Menu

WEBLOG foundation

Een grens is pas een limiet als je niet meer verder kunt

Een succes!

Op zaterdag 7 februari werd het ski-evenement gehouden in SnowWorld, Zoetermeer. Met een groep van 8 C-leg skiërs en 17 “aanhangers” vormden we een geweldig gezelschap. Vooraf was ik erg benieuwd of en in welke mate de C-leg gebruikers zouden kunnen skiën en of zij enthousiast zouden worden. In samenwerking met Otto Bock werd dit een succesvolle avond.

 

De aankleding van de avond was perfect. Voorafgaand aan het skiën en na ontvangst met een kort welkomstwoordje gingen we dineren in het restaurant. Inmiddels had Otto Bock originele Ski-leg jassen uitgedeeld. Een cadeautje voor alle deelnemers zoals je op de foto hierboven kunt zien. Aan tafel vlogen de vragen en verhalen over het skien al alle richtingen op. Je merkte dat een ieder enorm benieuwd was wat er zou en kon gebeuren.

Eenmaal op de piste ging ik met wat anderen vrij-skien. Degene die les wilden hebben sloten zich bij de skileraar aan. Met voldoende laptops en Instrument Makers in ons midden kregen de C-leg skiërs voldoende aandacht en konden de eventuele aanpassingen eenvoudig worden gemaakt. Natuurlijk hebben we hilarische momenten meegemaakt. Een van de instrument makers vroeg waar hij het makkelijkste even zijn laptop kon laten op de piste. De blik in de ogen van de medewerkers waarom je een laptop op de piste mee neemt sprak boekdelen. Mijn broer Sander ontfermde zich ook over de lessen en begeleide enkele skiërs. Tussen het skiën door kwamen we telkens even terug naar de plek waar de lessers bezig waren. Al snel zag je grote verschillen tussen de verrichtingen van een ieder. Ieder op z’n eigen manier kwam glijdend naar beneden. En belangrijker nog, met een ferme lach op zijn of haar gezicht. Doelstelling bereikt! Na het skiën volgde de après-ski. Met uitzicht op de piste knalde de feestmuziek uit de luidsprekers. Langzaam maar zeker keerde een ieder weer huiswaarts.

Persoonlijk ging het skiën bij mij vrij aardig. Doordat ik een nieuwe “open koker” heb komt er meer druk op de onderkant van mijn bovenbeen. Dat merk ik vandaag aan het bot. Dat is iets gevoeliger. De controle over de ski was prima. Daar is niets mis mee. Waar het technische gebrek ontstaat is dat de verbinding tussen mijn koker en de C-leg niet goed is uitgelijnd. In Jip en Janneke taal: Het anker (adapter) dat voor de verbinding zorgt staat te ver naar achteren op de koker. Hierdoor is het alsof mijn knie in buiging staat. Dit heeft niet alleen bij het lopen als gevolg dat ik eerder inbuig maar bij het skiën, kan ik mijn been niet ver genoeg naar achteren strekken. De piste in Zoetermeer vraagt niet om zoveel controle, maar straks in Oostenrijk kom ik een steilere pisten in deze omstandigheid moeizaam naar beneden verwacht ik zo. Er zit niets anders op dan de andere koker er onder te zetten.

Er zijn diverse foto’s door verschillende mensen gemaakt. Deze kun je in het fotoalbum op deze site terug zien. We kunnen terugkijken op een positief en geslaagd evenement met heel veel enthousiaste reacties. Ik hoop dat het een vervolg kan krijgen en dat enkele van de C-leg gebruikers de drive heeft gekregen om verder te gaan met skiën of snowboarden. Wie weet zelfs nog wel eens een keer op wintersport te gaan. Voor zover ik het nu kan beoordelen zal dat vast gebeuren.

 

 

Facebook Twitter
×