Menu

WEBLOG foundation

Een grens is pas een limiet als je niet meer verder kunt

De vorst voorbij

Helaas is het heerlijke winterse weer voorbij. Nederland en Almere in het bijzonder is weer een natte bedoening.

Ik ben wat meer gewend aan mijn nieuwe koker. Het ontwerp kent veel voordelen. Vooral door de open constructie is het zitten op een stoel enorm verbeterd. Helaas is de verbinding tussen de koker en de C-leg niet in de juiste positie gezet waardoor het als geheel niet perfect loopt. De knie buigt als het ware te snel in en dat is lastig.

Volgende week hadden Priscilla en ik naar Saalbach Hinterglemm zullen gaan. Na het skisucces van vorige maand wilden we nog een lang weekend gaan. Maar helaas door een fout van de organisatie was de vertrekdatum een week eerder. Helaas was het onmogelijk om alle verplichtingen te verzetten om alsnog mee te kunnen. Er zat niets anders op dan af te zeggen. Gelukkig gaan we met de krokus weer. Dat verzacht het “leed” enigszins. Jammer is het wel.

Vorige week heb ik ook meegewerkt aan een fotoshoot voor het revalidatiecentrum waar ik heb gerevalideerd. Ik geloof dat de foto’s gebruikt gaan worden voor de website en foldermateriaal. Een leuke inspirerende fotografe legde alles vast. Zelf heeft ze ook een website: www.jannemien.nl Inmiddels heb ik wat foto’s van haar gekregen voor op mijn website. Ook heb ik afgesproken dat we nog eens wat foto’s schieten wanneer ik een hardloopprothese heb.

Over mijn sportprothese gesproken. Vandaag zijn alle onderdelen besteld. Naar verwachting zijn alle onderdelen over drie a vier weken binnen. De prothese gaat vervaardigd worden door Frank Jol (www.frankjol.nl). Jol is de autoriteit in Nederland als het gaat om sportprotheses. Ik ben dus enorm blij dat ik bij hem terecht ben gekomen. Hij moet samen met Dave, mijn vaste instrumentenmaker, de sportprothese gaan vervaardigen. Ik heb binnenkort een afspraak met Jol in zijn praktijk in Hoorn. Dan bespreken we de verdere planning en plan van aanpak. Er moet ook een nieuwe speciale sportkoker worden gemaakt. Zoals de vlag er nu bij hangt moet ik medio maart in staat zijn om te beginnen met hardlopen. Tot die tijd ga ik mij intensief voorbereiden in de sportschool.

In mijn zoektocht om weer te leren skiën heb ik veel mensen ontmoet en ervaring op gedaan. Nu het allemaal is gelukt probeer ik ook dat te delen met lotgenoten. En deze keer niet alleen via mijn site maar ook tijdens een ski-event. Ik heb de medewerking van Otto Bock gekregen voor het organiseren van een ski-event voor lotgenoten met een C-leg. Er zijn diverse organisaties in Nederland die dit soort initiatieven organiseren. Maar voor mij was het belangrijk om mijn persoonlijke ervaringen te kunnen delen met lotgenoten die eenzelfde prothese hebben als ik. Op 6 februari gaan we met een behoorlijke club C-leggers skiën in Zoetermeer. Mensen die al wel eens hebben geskied en mensen die nog nooit op de latten hebben gestaan. Ik hoop dat ze net zoals ik het plezier van het skiën oppikken en verder kunnen gaan met het skiën of het actiever bewegen. Er is meer mogelijk dan je denkt. In het bijzonder met een C-leg. Het lijkt me erg leuk om te doen en ik ben enorm benieuwd naar de reacties van de deelnemers.

 

Facebook Twitter
×