Menu

WEBLOG foundation

Een grens is pas een limiet als je niet meer verder kunt

IJspret

Vandaag ben ik met Priscilla en Dani op het ijs geweest. Ik heb een paar dagen het ijs kunnen vermijden. Maar toch kriebelde het wat en ik weet hoe leuk Dani het vind.

Dus vandaag zijn we naar de waterkant achter ons huis geweest. Een prachtig tafereel. Het winterse landschap en de mensen op het ijs. We waren gelukkig niet de enige die met schoenen op het ijs stonden. Wat onwennig stapte ik vanaf de kant het ijs op. Twijfelend of ik nou eerst mijn linker of rechterbeen op het ijs moest zetten.

Ik dacht aanvankelijk dat wanneer ik mijn prothese been op het ijs zou zetten ik onherroepelijk zou uitglijden. IJs is toch glad! Maar wonderwel gebeurde er niets. Zelfs het wandelen op de bevroren gracht ging prima. Niet anders dan het lopen op straat. Ik moest met dezelfde souplesse alle obstakels ontwijken. Even kort aanzetten en wat glijden lukte ook nog. Na verloop van tijd merkte ik dat ik zelfs met mijn handen in mijn broekzak op het ijs liep. Als ik nu zou vallen zou ik behalve mijn onderbeen, ook zonder voortanden door het leven gaan. Dus maar snel weer mijn handen langs mijn lichaam gehouden. Je weet maar nooit. Op het ijs, met schoenen aan. Het was nog leuk ook. Zo leuk dat ik besloot om een paar schaatsbewegingen te maken. Een beetje als de beer uit Lemmer, maar dan in Almere. De zijwaartse en strekkende beweging gaat prima met mijn linker been. Met mijn prothese been moet het mogelijk zijn om alleen zijwaarts druk te geven. Waarschijnlijk helemaal wanneer ik de ingeprogrammeerde skistand gebruik. Ondanks dat Priscilla me vandaag nog kon remmen om niet nu al mijn schaatsen onder te binden, heb ik besloten om het morgen te gaan proberen. Ik heb nog ijshockeyschaatsen die stevig genoeg moeten zijn. Het grootste gevaar zal voornamelijk zitten in de voorwaartse en achterwaartse belasting van de schaats. Te ver naar voren of naar achteren betekent vast en zeker een flinke duikeling op het ijs. Ik wil het proberen. Ik wil weten of het mogelijk is om met een prothese te schaatsen. Morgenavond weet ik het!

 

Facebook Twitter
×