Menu

WEBLOG foundation

Een grens is pas een limiet als je niet meer verder kunt

Nieuwe koker

Vandaag ben ik naar Eindhoven geweest om mijn nieuwe koker bij Otto Bock op te halen. Het was al weer even geleden dat we een afdruk van een van mijn oude kokers hadden gemaakt. Op basis van deze afdruk is dit exemplaar vervaardigd.

Doordat het wat langer duurde had ik aanvankelijk de angst dat deze koker te groot zou zijn. Gelukkig is dat niet het geval. De koker zit niet optimaal maar is, voor zover een koker mooi kan zijn, een subliem exemplaar. Prachtig afgewerkt. Ik mocht de kleur en het design kiezen. De kleur is dezelfde al de C-leg.

Het geheel ziet er futuristisch uit. Werkelijk het neusje van de zalm. Dat zie je. Hiermee kan ik voor de dag komen tijdens de proefsessies die ik voor Otto Bock loop. In april ben ik uitgenodigd om de Otto Bock fabriek in Duitsland te bezoeken. Het hightech center van de prothesewereld. Ik ben reuze benieuwd wat ik daar te zien krijg. Mijn stomp moet zoals gebruikelijk enorm wennen aan een andere koker. De onderkant is behoorlijk gevoelig en tintelt fors. Er is een grote maar. De ophanging van de C-leg is niet helemaal goed. Simpel gezegd, het is net alsnog mijn knie constant gebogen is. Ook wanneer ik hem helemaal strek. Dit heeft tot gevolg dat ik eerder inbuig en dus minder comfortabel loop. Een en ander is wel ietwat gecorrigeerd. Maar hierdoor is de voorkant van de voet meer naar onder gezet. Wanneer ik niet oplet en te veel teendruk geef denkt de knie te moeten buigen. En dat loopt onzeker. Ik heb mezelf voorgenomen dat ik komend weekend gebruik om te wennen. Anders moet ik terug en zullen we het moeten oplossen.

 

Facebook Twitter
×