Menu

WEBLOG foundation

Een grens is pas een limiet als je niet meer verder kunt

Liters buikvocht

Nadat de druk eerder op 10 december "van de ketel" was gehaald door het verwijderen van 6 liter buikvocht, herstelde ik aardig door. Heel langzaam maar zeker kon ik iedere dag wat meer doen. Ik kon wat langer 's avonds opblijven en ik begon weer meer te eten en te drinken. Het stelde eigenlijk nog geen snars voor maar het was een begin.

Je moet je voorstellen dat ik nu 100 meter kon lopen en vervolgens even pas op de plaats moest maken door even stil te blijven staan en vervolgens mijn hartslag en ademhaling weer op orde te krijgen. Op zich was dat al doodvermoeiend.

En ineens bemerkte ik op zondagavond 16 december opnieuw druk in mijn buik en kreeg ik het benauwd. Dat gebeurde eigenlijk binnen een uur. Gelukkig vielen de pijnen alles mee waardoor ik eigenlijk gewoon nog wel even door zou kunnen gaan. Maar we hadden de afspraak dat ik de dagbehandeling in het AvL zou raadplegen. Een nieuwe afdeling waar ik niet bekend was. Ik was dus reuze benieuwd. Gelukkig verliep alles op zich redelijk en kon ik mij maandagmiddag melden om opnieuw gebruikmakend van een echo. Hiermee kunnen ze precies zien waar er een drain wordt ingeprikt zonder dat er schade wordt aangericht. Het is even wat meer werk maar zeer accuraat.

En wonderlijk spoot opnieuw liters vocht uit mijn buik. afgevoerd door de drain liep de ene zak met vocht na de andere vol. In nog geen drie uur had ik maar liefst 10 liter vocht afgegeven. Ik wist niet wat mij overkwam. Net zoals de verpleging vertwijfelend naast me stond. De 10 liter was het moment om te stoppen. Niet lang daarna mocht ik weer huiswaarts. En pas toen merkte ik het verschil. Ik was eigenlijk gewoonweg weer te laat geweest met het aan de bel trekken. Ik was weer scherper gezet om het de volgende keer wel op tijd voor elkaar te krijgen.

En die volgende keer diende zich vandaag aan. Of eigenlijk gisteren. Een grensgeval. Want wat ik zeer zeker niet wil is op één van beide Kerstdagen in het ziekenhuis zijn. Eigenlijk wil ik ook niet te vroeg aan de bel trekken en zeer zeker niet te laat. Toeval of niet, mijn dokter belde en die overtuigde me om het gewoon even te laten beoordelen onder de echo. En dat deden we vandaag. Vanmorgen vroeg werd ik geholpen. Opnieuw werd er vocht aangetroffen en een drain geplaatst. En gek genoeg, of eigenlijk geheel volgens mijn verwachting, was de hoeveelheid vocht deze keer erg weinig. Slechts 2 liter werd er afgenomen. Men vertelde me dat deze 2 liter alsnog een aardige hoeveelheid is maar ik vergelijk het even met de voorgaande keren. Niettemin weet ik nu zeker dat ik "Kerstproof" ben en mij in het ieder geval geen zorgen hoef te maken over mogelijk vocht. Kerstfeest 2013 kan wat mij betreft dus beginnen. Fijne Kerstdagen allemaal!

 

Facebook Twitter
×